Zangvogels & zangvogelcultuur

Het houden van kooivogels speciaal voor de zang is een geheel andere manier van vogels houden dan het groepsgewijs houden van vogels. Men houdt namelijk voor de zang een vogel apart in een kooi, en dan een mannelijk exemplaar omdat dit de beste zangers zijn.

De afmetingen van de kooi dienen zo te zijn dat de vogel zich vrij kan bewegen, eten, drinken en baden. Een zangvogelkooi hoeft over het algemeen niet al te groot zijn omdat de tegemoetkoming in bovengenoemde behoeften volstaat. Ook kan de vogel zo met kooi en al gemakkelijk verplaatst worden en, als het klimaat het toelaat, eenvoudig meegenomen worden naar buiten. De vogel vindt dit erg spannend en door dit regelmatig te doen wordt deze tam en gaat zingen onder alle omstandigheden. Op den duur zal deze zelfs zingen terwijl men de kooi in de hand vast houd. Veel liefhebbers hebben in huis of tuin meer dan één zangvogel apart opgekooid, men spreekt dan van een koor.

Schoonheid van zang en herhaling van het lied zijn o.a. factoren die bij de verschillende wedstrijdvormen een rol spelen.

De verzorging van een zangvogel is over het algemeen vrij eenvoudig als men bepaalde regels in acht neemt.

Mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Het minimum bestedingsbedrag is: € 10,00
De verzending van bestellingen vindt altijd op donderdag plaats.

Login
Registreer

De voordelen van Curio & Bicudo


Uniek assortiment
---
Topkwaliteit
---
Maatwerk kooienbouw
---
Levering in heel Europa
---
Betalen met iDeal / MrCash / Sofort

betalen met ideal, bancontact mrcash en sofort

Bezoek C&B op Facebook

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring